FOOTyWEAR is een tweejarig internationaal onderzoeksproject dat kadert binnen het CORNET(*) financieringsprogramma. Het project loopt van 1/12/2012 tot 30/11/2014.

In dit project worden verschillende aspecten onderzocht die essentieel zijn in de preventie van voetproblemen en bij innovatief schoenontwerp. Enerzijds worden biomechanische aspecten onderzocht door het in kaart brengen en optimaliseren van de huidige methodes voor biomechanische voetanalyse en het bepalen van voettypes. Anderzijds worden fysiologische aspecten onderzocht zodat schoenmaterialen kunnen geoptimaliseerd worden in functie van hygiëne, draagcomfort en veiligheid.
 

Het onderzoek wordt uitgevoerd door 3 onderzoekspartners:

  • MOBILAB, het multidisciplinaire onderzoekslabo voor Biomedische- en Revalidatietechnologie van Thomas More. MOBILAB is tevens coördinator van het project
  • IPS (Leder Instituut - Lodz)
  • PIPS (Poolse Kamer van Schoen-en Lederindustrie - Lodz)

 

                                                    
 

(*) CORNET richt zich op een Europese samenwerking tussen programma’s rond collectief onderzoek, waarbij globale internationale projectvoorstellen ingediend worden vanuit een consortium met partners uit minstens twee deelnemende landen of regio’s. De subsidiërende agentschappen zijn IWT voor Vlaanderen (agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie) en NCBiR voor Polen (National Centre for Research and Development).